Voorbereiding op de Tatoeage!
De voorbereiding.
Neem 24 uur voor het zetten van een tatoeage geen alcohol/ drugs of andere bloedverdunnende middelen.
Een goede nachtrust zal u tijdens het tatoeëren goed doen, vaak kan er beter ontspannen worden en is de pijnervaring minder dan bij moeheid.
Het is aan te raden goed te eten voor het zetten van een tatoeage, neem voor de zekerheid ook iets te eten of drinken mee waar suikers inzitten.
Het is soms verstandig om loszittende kleding te dragen waarmee de plaats voor de tatoeage gemakkelijk te bereiken is.
Breng de tatoeëerder op de hoogte van eventueel medicijngebruik/ allergieën/ huidaandoeningen/ ziektes of andere belangrijke zaken.
Het aanbrengen van een Tatoeage!
Het tatoeëren.
Bij het plaatsen van een tatoeage besteden wij maximale aandacht aan hygiëne. Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inkt cups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid.
De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tattoo machine, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.
Risico van een Tatoeage!
De risico’s.
Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. Hou dan rekening met de Risico’s van Tatoeage! De BBT vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken. Onder de 18 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden.
Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen.
In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid.
Ben je onder de 18 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren.
Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.
Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.
Het verzorgen van de Tatoeage!
De verzorging.
Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond.
De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen.
Met een goede verzorging is de wond na ca. 2 weken genezen. Je krijgt van de tatoeerder mondelinge instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen.
Zij zullen je mededelen dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met hen of met je huisarts.
Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
Hygiëne?
Tattoo Hygiëne.
Bij het plaatsen van een tatoeage besteden wij maximale aandacht aan hygiëne. Als vanzelfsprekend verlaat je onze studio dan ook niet zonder een kundig verzorgingsadvies.
Het gebruik van een eigen autoclaaf zorgt ervoor dat het gebruikte materiaal steeds steriel is bij het plaatsten van een tatoeage.
Na enkele dagen mag je terugkomen voor een nazicht van je nieuwe tatoeage.
Zo kunnen we samen het genezingsproces van je tatoeage opvolgen om de goede kwaliteit van je tatoeage te garanderen.
Piercing Hygiëne.
Ook bij het plaatsen van een piercing besteedt Xtremetattoo maximale aandacht aan hygiëne.
Rook- Eet- en Dierenverbod.
Voor onze hygiëne te vrijwaren kunnen wij het niet toestaan dat er in onze shop gerookt noch gegeten wordt.
Dieren zijn uiteraard ook ten strengste verboden.
Naverzorging Tatoeage?
Tatoeage Hygiëne.
De verzorging van je nieuwe tattoo.
Bij het plaatsen van een tatoeage besteedt Xtremetattoo maximale aandacht aan hygiëne.
Onze shop wordt dan ook onderworpen aan de hoogste vereisten qua properheid en steriliteit en wordt op regelmatige basis volledig steriel gereinigd.
Als vanzelfsprekend verlaat je onze studio dan ook niet zonder een kundig verzorgings advies.
Voor vragen achteraf kun je altijd contact met ons opnemen of even langskomen in onze studio.
Voor een probleemloze start met je nieuwe aanwinst, adviseren wij de tattoo als volgt te verzorgen:
* was je de tattoo voorzichtig schoon met de blote hand, lauw water en PH neutrale zeep. Ongeveer 3 maal per dag.
* Hierna droog je de tattoo door deze droog te deppen met een schone handdoek of tissue.
* Vervolgens vet je de tattoo heel licht in met de zalf die je van ons hebt meegekregen (dun laagje).
* Je kunt ook, indien niet, beter Bepanthol of Terramicine (oranje) zalf gebruiken.
* De eerste 4 weken is het verboden te zwemmen, zonnen en de sauna in te gaan.
* Probeer zoveel mogelijk direct zonlicht, stof en vuil tijdens het genezingsproces te vermijden.
* Vermijdt het dragen van te strakke kleding alsmede wol of kant op je tattoo.
* Probeer te voorkomen dat je op de nieuwe tattoo gaat liggen slapen.
* Last but not least!, krab of pulk niet aan je nieuwe tattoo gedurende het genezingsproces.
Naverzorging Piercings?
Piercing Hygiëne.
Het is zeer belangrijk voor het genezingsproces van je nieuwe piercing, dat je deze goed verzorgt. Onthoudt dat je piercing een open wond is en makkelijk geïnfecteerd kan raken. Draag geen strakke of vieze kleding over je piercing en zorg dat je handen schoon zijn als je de piercing aanraakt. Vermijdt intensief trekken of rukken aan je piercing. Haar is ook een probleem, het houdt stof en vet vast. Vermijdt oraal contact totdat de piercing geheeld is, want virussen en bacterien kunnen makkelijk overgebracht worden op een open wond. Onthoudt, dat het je lichaam is en een infectie kan erg pijnlijk zijn.
Was twee maal per dag (douche of bad) met een zeepvrij product. Maak de piercing goed nat met warm of lauw water, verwijder de droge substantie of korstjes van of rond de piercing. Was de piercing met bovengenoemde producten. Goed afspoelen met veel water!
Naast de wasbeurten. Gebruik geen pure alcohol of peroxyde! Zeezout oplossing (5%) is prima te gebruiken voor alle soorten sieraden. Deze producten worden aangebracht op de piercing en moeten niet afgespoeld worden.
2 x per dag (s’morgens en s’avonds) een beetje zalf (terramicine oogzalf of aureomicine) aanbrengen met een oorstaafje.
Bij een navelpiercing altijd goed het staafje van je piercing afdrogen na douchen, zwemmen of een bad!
Geslachtsdelen: Een piercing in het geslachtsdeel moet tijdens seksuele gemeenschap beschermd worden door het gebruik van een condoom.
Orale piercing: Nazorg van orale piercing: Hextril of een kopje warm water met zout (5%), moet gebruikt worden na elke keer dat je hebt gegeten. Eventueel een keer extra spoelen na veel gedronken of gerookt te hebben (gebruik geen suiker in de eerste week). Dit voor de eerste 2 weken na het plaatsen van de piercing.
Eerste 3 tot 5 dagen vindt er een zwelling van de tong plaats.
Na +/- 1 week kan er voor een korter staafje gewisseld worden.